Levering & verzending

Levering & verzending

De meeste artikelen zijn uit voorraad binnen 1-5 werkdagen leverbaar in heel Nederland met uitzondering op de Waddeneilanden (Hier komt ongeveer een werkdag bij). Wanneer een artikel niet op voorraad is, wordt de levertijd met u overlegd. Bestellingen die op zaterdag of zondag geplaatst zijn, worden de maandag daarop verwerkt (rekening houdend met feestdagen).

Levertijden

De levertijden variëren per product, merk en aantal. De aangegeven levertijden zijn onder voorbehoud van de voorraad. Voor een exacte levertijd kunt u bellen of mailen naar info@dutch-horeca.com

Bezorging

Voor bezorging wordt de bestelling door een extern transportbedrijf aan uw afleveradres afgeleverd. Dit kan uitsluitend op werkdagen, (met uitzondering van feestdagen) maandag t/m vrijdag, doorgaans tussen 8.00 en 18.00 uur plaatsvinden.

Er dient op de aangegeven afleverdag iemand aanwezig te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. Als er niemand op de afgesproken datum aanwezig is zal het product later opnieuw worden aangeboden, de eventuele extra kosten hiervan worden aan u doorberekend.

U kunt geen voorkeur voor een dagdeel opgeven. Wij kunnen geen berichten aan het transportbedrijf doorgeven.

Levering in delen

Wij werken samen met een breed portfolio aan distributeurs om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hierdoor kan het dus voorkomen dat uw producten worden verzonden in delen door verschillende transporteurs.

Schade melden

Bij ontvangst dient de ontvanger het product op schade te controleren, mocht er schade zijn meldt dit dan op de vracht bon en teken deze dan af voor ontvangst. Neem ook direct contact met ons op voor overleg. Wanneer u tekent zonder uw product te controleren kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid tijdens het transport is voor rekening van de betreffende transporteur en vervalt op het moment van aflevering aan u.

Levertijd bij vooruitbetaling

Besteld u met een bankoverschrijving, dan ontvangt u uw bestelling 1 – 2 werkdagen nadat wij uw betaling op onze rekening hebben ontvangen. Dit kan afhankelijk van de bank tot 2 werkdagen duren, wanneer wij de betaling ontvangen hebben krijgt u per email een bevestiging.

Een bestelling is (gedeeltelijk) geannuleerd

Een bestelling kan om verschillende redenen geannuleerd worden.
•    Het artikel is toch niet leverbaar.
•    We hebben uw vooruitbetaling 15 dagen na het plaatsen van uw bestelling nog niet ontvangen. Dit geldt alleen als u voor de betaalmethode ‘bankoverschrijving’ heeft gekozen.

Uiteraard komt voor een geannuleerd artikel de betalingsverplichting te vervallen. Als u al betaald hebt, dan storten we het bedrag zo spoedig mogelijk terug of sturen in overleg met u alsnog het product toe.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.