Saro

Saro Gastro-Products GmbH

Opgericht in 1971, is een internationaal werkende onderneming op het gebied van grootkeuken-apparatuur, toebehoor, -maschines en catering toebehoren. Het Saro assortiment omvat enkele duizenden producten waarmee voor het grootste deel aan de vraag door de gastronomie wordt voldaan. Het merk „Saro“ is over de hele wereld bekend. In het programma zijn ook producten opgenomen die geschikt zijn voor kleiner gebruik, zoals in de huishouding.

De kleinere producten zoals o.a. chafing dishes, koffiemaschines, tafelfriteusen worden in full color verpakking geleverd, veelal voorzien van een korte beschrijving in vier-talen.

Het magazijn heeft een grootte van ca. 5000 m². Veel producten zijn op voorraad en kunnen direct worden geleverd. Er is een ruim gesorteerd onderdelenmagazijn. Met een team van geschoolde technici en vakkundige adviseurs, ondersteund door de modernste computer-techniek, kan een optimale service worden geboden. Een geoptimeerde warenstroom en een doorlopende kwaliteitscontrole zorgen voor tevreden afnemers. Veel van de producten wordt vervaardigd met vormen en gereedschap dat Saro-eigendom is. In samenspraak met de afnemers worden bestaande producten nog meer verbeterd en worden er nieuwe producten ontwikkeld.
Saro exporteert naar ca. 30 landen. In Hong Kong is een eigen en volledig bezet kantoor voor inkoop en controle van producten die uit China worden betrokken. Door combinatie van orders kunnen zo interessante prijzen worden verkregen. Er is een regelmatige kwaliteits controle „on site“. Deze controle wordt waar nodig, ook door de TÜV of KEMA uitgevoerd. Voor de productie van de producten zijn dagelijks méér dan 2.000 personen werkzaam.
Een sterk punt van Saro is de flexibiliteit. Er wordt constant gezocht naar nieuwe producten, niet alléén in Europa, maar over de hele wereld, zodat ook op de vraag veroorzaakt door nieuwe trends snel kan worden geantwoord.